Sähköinen osto- ja myyntilaskutus

Sähköisen osto- ja myyntilaskuksen hyödyt

Miten siirtyminen Heeroksen Circulaan ja Vendaan helpottaisivat elämääsi?

Kaiken liiketoiminnan keskiössä on laskujen maksaminen ja laskuttaminen, sillä liiketoiminta perustuu pääosin ostamiseen ja myymiseen. Ostat jotain joltain toiselta, jotta voit myydä omaa osaamista tai tuotteitasi eteenpäin omille asiakkaillesi. Taloushallinnon digitalisoinnin myötä myyntilaskujen ja ostolaskujen lähetys/vastaanotto verkkolaskuina sekä  laskujen sähköinen tarkastus/hyväksymiskierrätys eivät ole enää vain suurten organisaatioiden etuoikeus. Listasimme alle merkittävimmät hyödyt, joita käyttämämme Heeroksen Circula ja Venda -ohjelmat tarjoavat Sinulle.

Mitä hyötyä on osto- ja myyntilaskujen sähköistämisestä? 

 

  • Ei enää paperisten laskujen pyörittelyä

Ajattele, jos sinun ei enää tarvitsisi käsitellä lainkaan paperisia laskuja. Miten se voisi olla mahdollista? Helposti.  Ostolaskujen sähköistäminen tarkoittaa käytännössä e-laskuja eli verkkolaskuja sekä niiden sähköistä käsittelyä Circula-ohjelmassa. Kuitenkin väistämättä osa laskuista tulee perinteisinä paperilaskuina.  Niiden käsittelyn voit halutessasi jättää meidän huoleksi. Kun laitat paperilaskujen laskutusosoitteeksi tilitoimistomme, skannaamme paperiset laskusi nopean Identan laskuntunnistusohjelman avulla Circulaan Sinun hyväksyttäväksi. 

  • Ostolaskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon  

Circula-ohjelmasta ostolaskut, niin e-laskuina tulleet kuin skannatut paperiset laskut, kulkevat tiliotteiden tavoin suoraan kirjanpitoon ilman erikseen niiden lähettämistä.  

  • Ostolaskujen kierrättäminen ja maksaminen helppoa

Ostolaskujen digitalisoinnin myötä niiden vastaanotto verkkolaskuina ja sähköinen tarkastus eivät ole enää vain suurten organisaatioiden etuoikeus. Circulassa ostolaskut voit kierrättää helposti monellakin hyväksyjällä ja maksaa ne sitten yhdellä napin painalluksella.

  • Matkalaskut kännykällä 

Circula mahdollistaa myös matkalaskujen tekemisen älykännykän mobiilisovelluksella suoraan esimiehen hyväksyttäväksi. Näin ollen matkalaskut voi tehdä jo matkalla ollessa eikä ne unohdu.

  • Myyntilaskut helposti monessa muodossa

Myyntilaskujen tekeminen on kivaa, sillä siitä tietää, että on tehnyt jotain oikein. Tärkeää on olla niidenkin kirjottamisessa asiakaslähtöinen ja kuunnella tarkkaan, missä muodossa asiakas/yhteistyökumppani laskunsa haluaa. Verkkolaskut ovat tulevaisuus, mutta silti osa haluaa laskunsa paperilla. Lisäksi on yleistä lähettää lasku sähköpostilla pdf-muodossa. Heeroksen Venda-ohjelman avulla lähetät myyntilaskusi helposti niin e-laskuina, sähköpostilaskuina kuin perinteisinä paperilaskuinakin. 

  • Valmiit laskupohjat ja nopeaa laskuttamista

Nopeus on hyve etenkin kun kyse on laskuttamisesta. Valmiiden laskupohjien avulla laskuttamisesta tulee helppoa ja tehokasta. Vendaan voit tehdä valmiita laskupohjia, mikä tekee nopeasta laskuttamisesta mahdollista. 

Kirjoittaja: Marianna Pere, Mariannan Tili Oy:n  taloushallinnonasiantuntija. 
Kiinnostuitko osto- ja myyntilaskujen sähköistämisestä? Lue lisää ostolaskuista ja laskutuksesta!

 

Lue myös:

Sähköisen kirjanpidon hyödyt