Lahjavinkit työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Lahjavinkit työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Joulu lähestyy ja monen mielessä pyörii lahjahankinnat. Oman perheen ja ystävien lisäksi, joulumuistamisia annetaan myös työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille. Mikä on hyvä lahja työntekijälle? Miten voisi muistaa asiakkaita? Onko lahjojen arvonlisävero vähennyskelpoinen verotuksessa? Tässä blogissa on tilitoimiston lahjavinkit työntekjöille, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.

 

Joululahjat työntekijöille

Herkkukori, kirjalahjakortti, Smartum-liikuntasetelit. 

Tässä muutama hyvä lahjavinkki työntekijöille. Lahja voi olla lähes mikä vain, mikä sopii juuri sinun työntekijöille! Pari juttua tulee kuitenkin ottaa huomioon:

  • Lahjan arvo tulee olla alle 100 €
  • Lahjan tulee olla työnantajan valitsema, sillä itse valitsema lahja katsotaan aina veronalaiseksi tuloksi työntekijälle.
  • Työntekijöiden lahjojen arvonlisävero ei ole vähennyskelpoinen

 

Ole erityisen tarkka lahjakorttien kanssa! Avoin lahjakortti, eli kortti, jonka sisällön työntekijä saa itse valita, katsotaan veronalaiseksi tuloksi. Sen sijaan lahjakortti, jolla on tarkasti määritelty sisältö, esim. kirjalahjakortti, soveltuu verottomaksi joululahjaksi. 

 

Joululahjat yhteistyökumppaneille

Viinipullo, juustolajitelma, suklaarasia.

Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita on mukava piristää osuvalla lahjalla. Yhteistyökumppaneille annettavia lahjoja kutsutaan käytännössä edustuslahjoiksi. Edustuslahjoiksi katsotaan yksilöllisesti valitut lahjat. Alkoholilahjat ovat aina edustusta. Edustuskulut ovat vain 50% vähennyskelpoisia tuloverotuksessa ja arvonlisäveroa niistä ei voi vähentää.

 

Joululahjat asiakkaille

Joulukortti, heijastin, kuvioitu tiskirätti.

Asiakkaille annettavia lahjoja kutsutaan mainoslahjoiksi. Mainoslahjaksi sopivat hyvin esimerkiksi yrityksen tuotteiden näytekappaleet tai yrityksen logolla ja sloganilla varustetut mainostuotteet. Mainoslahja voi olla massalahja, joka on arvoltaan vähäinen ja annetaan samanaikaisesti monelle.

  • Verotuskäytännössä mainoslahjan arvoksi on katsottu alle 35 € arvoinen lahja.
  • Mainoslahjat ovat yritykselle vähennyskelpoisia kuluja sekä tuloverotuksessa että arvonlisäverotuksessa.

 

Näillä vinkeillä viime hetken joululahjaostoksille! Mukavaa joulunaikaa!