Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle

Dirty Hippies - Eevan ja Mintun ajatuksia yrittäjyydestä

Eeva ja Minttu ovat kaksi nuorta yrittäjänaista, joita yhdistävät ystävyys ja yhteinen yritys, Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle. Idea omasta secondhand & lifestyle -myymälästä rakentui hiljalleen. Liikeideaa on hiottu lenkkipoluilla ja reissuilla ympäri Eurooppaa. Itse yrityksen perustaminen tapahtui kuitenkin vauhdilla.

 

Mikä on Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle?

 

Dirty Hippies on helmikuussa 2020 avattu second hand ja lifestyle putiikki, joka sijaitsee Turun keskustassa Humalistonkadulla rautatieaseman kupeessa. Alkukevään aikana palvelut laajentuivat ulottumaan myös muualle Suomeen verkkokaupan muodossa: dirtyhippieslifestyle.fi

Kivijalkaputiikki tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden myydä omia hyväkuntoisia naisten ja miesten vaatteita vuokraamalla rekkipaikan. Lisäksi valikoimasta löytyy kattavasti vegaanista ja luonnonmukaista kosmetiikkaa ja kodintuotteita. Valikoimassa suositaan kotimaisia pientuottajia. Dirty Hippies täydentää second hand vaate- ja asustevalikoimaa myös omalla pienellä vaihtuvalla valikoimalla. Verkkokauppa palvelee kodintuotteiden ja kosmetiikan, sekä oman second hand valikoiman saralla.

 

Mistä idea yrittämiseen syntyi ja mikä sai lähtemään yrittäjäksi?

 

- Halusimme tuoda kestävämmät valinnat jokaista kuluttajaa lähelle luomalla inspiroivan kohtaamispaikan, jossa parempien valintojen tekeminen on helppoa. Vahva kokemus palveluidentuottamisesta ja kaupalliselta alalta oli apuna yrityksen aloittamisessa. 

- Olimme pyöritelleet ajatusta yhdessä jonkin aikaa hyvin hypoteettisella tasolla. Käännekohta tapahtui meidän molempien ollessa opintovapaalla ja palkkatyöhön paluun lähestyessä. Itse yrityksen perustaminen tapahtui tapamme mukaan hyvin nopealla aikataululla, joka sopi meidän toimintatapoihimme.

 

Yrittäjyyteen liittyviä ennakkoajatuksia?

 

- Usein ajatellaan yrittämisen aloittamisen olevan todella vaikeaa ja monivaiheista, asiat kuitenkin suijuivat hyvin nopealla aikataululla ja aina sai asiantuntijoilta tarvittaessa apua ja neuvoja. 

 

Mitä olette oppineet tähän mennessä?

 

- Aina kannattaa kysyä, jos jokin asia mietityttää. Pahimmat pelotkaan eivät välttämättä ole kovin pahoja. Suunnitelmat ovat aina loppuviimein ainoastaan suunnitelmia, joista on osattava tarpeen tullen poiketa. Laskelmia tehdessämme loppuvuodesta 2019, ei kukaan osannut aavistaa kansainvälistä pandemiaa, mutta siitäkin selvisimme uutena yrityksenä ja koemme oppineemme ajasta paljon.

- Koemme oppineemme kaikista pienistä virheistä, emmekä ole jääneet murehtimaan menneitä. Rohkeasti eteenpäin pienistä mokista huolimatta!

 

Missä näette yrityksenne 5 vuoden päästä?

 

- Tulevaisuudelta toivomme kasvua verkkokaupan puolelta ja konseptin hiomista uusia unelmia silmällä pitäen.

 

Minkälaisia yhteistyökumppaneita teillä on?

 

- Tärkeimmät yhteistyökumppanit löytyvät tekniseltä puolelta verkkokaupan pyörittämisen tiimoilta, ja teemme hyväntekeväisyysyhteistyötä Pro Animals Finland Ry:n kanssa. Lisäksi laaja osaavista ystävistä koostuva verkosto on meille tärkeä.

 

Mitä ominaisuuksia arvostatte kirjanpitäjässä?

 

- Arvostamme palvelualttiutta ja valmiutta auttaa kiperimmissäkin kysymyksissä. Lisäksi arvostamme luotettavuutta ja sujuvaa yhteistyötä.

 

Kirjoittaja: Hannele Keuru