Tanssitudio Flama - Anna Tolppa

Tanssistudio Flama - Annan ajatuksia yrittäjyydestä

Jokainen yritys ja yrittäjä on ainutlaatuinen. Asiakasyrityksiin tutustuminen onkin osa työmme suolaa. Se tuo makua arkiseen aherrukseen. Hannele pääsi juttelemaan yrittäjyydestä Tanssistudio Flaman perustajan ja toimitusjohtajan Anna Tolpan kanssa. Flama on turkulainen tanssistudio, joka syntyi palavasta intohimosta tanssiin ja liikkeeseen. 

Flama syttyy

Flama on espanjaa ja tarkoittaa liekkiä. Flama syntyi Annan palavasta intohimosta tanssiin ja liikkeeseen. Anna oli opettanut pitkään tanssia eri tanssi- ja liikuntakeskuksissa opintojensa ohessa. Hän oli päässyt näkemään monipuolisesti erilaisia tapoja toimia ja oli nähnyt, mikä toimii ja mikä ei. Ajatus omasta tanssikoulusta muovautui näiden kokemusten perusteella.

"Halusin tanssikoulun, johon on mahdollisimman matala kynnys tulla. Monet ihmiset ajattelee, ettei osaa, ei ole tietynlaista vartaloa tai on liian vanha mennäkseen tanssitunneille." - Anna Tolppa

Flama on tanssikoulu, johon saa tulla omana itsenään, sellaisena kuin on. Flaman ideana onkin olla enemmän yhteisö kuin perinteinen tanssikoulu. Tanssi ei ole pelkästään tekninen asia vaan se tuo ihmiset yhteen, antaa energiaa ja merkityksellisyyttä elämään.

Unelma todeksi

Kun Anna valmistui kulttuurituottajaksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta, oli aika toteuttaa unelma omasta tanssikoulusta. Päätös lähteä yrittäjäksi heti valmistumisen jälkeen ei kuitenkaan ollut aivan itsestään selvää. Humak Crevestä Anna sai tarvittavaa kannustusta ryhtyä yrittäjäksi. Humak Creve on luovien alojen yrityspalvelu (www.creve.fi). Tosin yrittäjämäinen toiminta on aina ollut Annalle luontaisin tapa toimia. Yrittäjänä saa olla oma-aloitteinen ja toteuttaa vapaasti asioita oman vision mukaan.

Annan ajatuksia yrittäjyydestä

Monesti ajatellaan, että yrittäjyys on jotain suurta ja ihmeellistä. Kyse on kuitenkin vain pienistä jutuista, joita tehdään päivä kerrallaan. Kaikkea ei voi suunnitella. Pitää osata heittäytyä ja lähteä vain tekemään. Anna on sitä mieltä, että yrittäjänä työhön pitää olla iso intohimo ja palo, jotta jaksaa. Yrittäjyyteen kuuluu myös taloudellinen epävarmuus, johon kuitenkin tottuu, kun stressinsietokyly kehittyy.

Mitä yrittäjyys on opettanut tähän mennessä?

Hinnoittelu. Annalle yrittäjyys on opettanut ensinnäkin hinnoittelemaan työnsä oikein. Monen aloittelevan yrittäjän ongelma on, että oma työ ja osaaminen hinnoitellaan liian alhaiseksi. Heti alusta asti tulee rohkeasti luottaa omaan osaamiseensa, ja hinnoitella työnsä oikein.

Tukiverkosto. Toinen asia, jonka yrittäjyys on opettanut Annalle on tiimin ja tukiverkoston merkitys. Yksin ei pysty tekemään kaikkia asioita. Työtiimillä, perheellä ja ystävillä on korvaamaton merkitys.

Keskeneräisyys. Kolmanneksi Anna on oppinut luopumaan perfektionismista ja hyväksymään tietynlaisen keskeneräisyyden. Työ ei yrittäjällä koskaan lopu, vaan aina on vastaamattomia sähköposteja ja tekemättömiä juttuja. Asioita saa paremmin ja nopeammin tehtyä, kun ei aina yritä olla täydellinen. Riittävän hyvä on joskus tarpeeksi hyvä, ja asioita oppii niitä tehdessä.

Flaman tulevaisuus

Yritystä pyörittäessä tulee osata katsoa myös tulevaisuuteen. Kysyin Annalta, missä hän näkee yrityksensä viiden vuoden päästä. Vastaus tähän tuli nopeasti. Anna haluaa, että Flama on hyvin toimiva, lämmin ja aktiivinen yhteisö. Hän toivoo myös, että yrityksen talous on vakaa ja toiminta ei ole pelkästään yhden ihmisen, eli yrittäjän itsensä vastuulla. 

Lopuksi: Mitä arvostat kirjanpitäjässä?

"Mulla on aina paljon erilaisia asioita hoidettavana, muistettavana ja huolehdittavana, joten toivon kirjanpitäjältä, että hän muistuttaa ja hoitaa puolestani erilaiset taloushallinnon velvoitteet, jotta kaikki maksut ja ilmoitukset tulee hoidettua asiallisesti ja ajallaan.   Haluan kirjanpitäjän, joka huolehtii puolestani asioista. Selittää asiat arkikielisesti. Semmonen, joka huolehtii siitä, ettei ole mitään luottotietomerkintää, koska olen vain unohtanut jotain." -Anna Tolppa

Tutustu lisää Tanssistudio Flamaan: www.flama.fi

Kirjoittaja: Hannele Keuru