Maruusma Craft - Marjan ajatuksia yrittäjyydestä

Maruusma Craft - Marjan ajatuksia yrittäjyydestä

Ompelimo & sisustuspalvelu Maruusma Craft on syntynyt rakkaudesta käsitöihin ja sisustamiseen vuonna 2018, jolloin Marja Uusimaa valmistui sisustusartesaaniksi. Unelma yrittäjyydestä on tosin ollut jo pidempään, mutta ennen yrittäjyyttä tuli perhe. Marja vietti kotiäitinä noin seitsemän vuotta ennen kuin aloitti uransa yrittäjänä. Tällä hetkellä perheeseen kuuluvat mies, kaksi lasta ja koira.

 

Maruusma Craft - Ompelimo & Sisustuspalvelu

 

Marja Uusimaa on sisustus- ja ohjaustoiminnan artesaani. Hänellä on Kokemäellä Peipohjassa oman kotinsa yhteydessä ompelimo & sisustuspalvelu nimeltään Maruusma Craft. Marja on erikoistunut sisustusompeluun, ja tarjoaa ammattitaidolla verho- ja muut sisustusompelu palvelut. Sisustusompelun lisäksi hän tekee myös korjausompelutöitä sisustustekstiilien korjausompelusta vaatteiden korjausompeluun. Ompelupalveluihin liittyen Marja tarjoaa sisustuspalvelua, johon kuuluu verhojen ja muiden sisustustekstiilien suunnittelu-, mittaus- ja ripustuspalvelu.

Suunnitelmissa on tarjota tulevaisuudessa myös oman yrityksen kautta ohjaustoimintapalveluja, eli erilaisia käsityökursseja asiakkaille. Myynnissä on myös omia käsityötuotteita erilaisissa tapahtumissa ja verkkokaupan kautta: maruusmacraft.fi.

 

Mikä sai lähtemään yrittäjäksi?

 

Vuonna 2016 Marja haki Sataeduun opiskelemaan sisustusalaa, ja pääsi opiskelemaan toista artesaanitutkintoaan. 

“Viimeisen työharjoitteluni suoritin koulun osuuskunnan kautta yrittäjänä, koska halusin kokeilla, miltä tuntuisi mahdollisesti olla yrittäjä. Valmistuttuani jatkoin jonkin aikaa osuuskunnassa. Työllistyminen alalle vaikutti haastavalta, joten oma yritys näytti olevan paras väylä työelämään heti valmistumisen jälkeen. Yrittäjyydessä houkutti myös vapaus suunnitella, valmistaa ja myydä itse omannäköisiä käsitöitä.” Marja kertoo.

Osuuskunnan jälkeen Marja kokeili siipiään hetken kevytyrittäjänä, minkä aikana ajatus yrittäjyydestä vahvistui. Lopulta hän päätti ottaa rohkean askeleen ja perusti oman toiminimen vuonna 2018.

 

Mitä ominaisuuksia arvostat kirjanpitäjässä?

 

“Kirjanpitäjässä arvostan sitä, että voin kysyä ihan mitä vain mieltäni vaivaavia kysymyksiä ja saan selkeät ymmärrettävät vastaukset. Voin luottaa kirjanpitäjään täysin ja oma aikani säästyy omaan yritystoimintaani.” - Marja Uusimaa

 

Tutustu lisää: maruusmacraft.fi, Instagram: @maruusmacraft, Facebook: @maruusmacraft  

 

Kirjoittaja: Hannele Keuru