Female Founders Suomi

Female Founders Suomi - Annan ajatuksia yrittäjyydestä

Female Founders Suomi on verkosto kaikille naisyrittäjille. Sen visiona on olla Suomen inspiroivin naisyrittäjiä palveleva verkosto. Idea tähän syntyi sattumalta verkostoitumisen jälkimainingeissa. “Olisipa joku naisyrittäjien yhteinen foorumi, jossa puhuttaisiin muustakin kuin tiskiräteistä ja joulukorteista”, lausui eräs startup-yrityksen perustanut nainen, kun he Anna Pyykön kanssa tapasivat eräässä kasvuyritystapahtumassa. Tämä ajatus jäi kytemään Annan mieleen.

 

Female Founders Suomi verkosto syntyy

Anna on tehnyt uransa myynnin ja markkinoinnin puolella erikokoisissa yrityksissä ja eri toimialoilla. Viimeisimmän työpaikkansa kautta Annan on tekemisissä yrittäjien kanssa päivittäin ja se maailma on imaissut mukanaan. Keskustelusta syttynyt kipinä johti siihen, että muutaman kuukauden päästä Anna päätti, että miksi hän ei voisi olla se tyyppi, joka käynnistää tällaisen verkoston yrittäjänaisille, vaikka ei vielä itse siinä vaiheessa ollutkaan yrittäjä. Niin Female Founders Suomi sai alkunsa.

Nyt verkostossa on jo yli 600 seuraajaa / jäsentä eri kanavissa: Facebookissa, LinkdeInissä sekä Instagramissa. Verkkosivut ja verkkokauppa avautuivat huhtikuussa. Verkkosivuilla on tarjolla paljon vertaistukea, inspiraatiota sekä oppia yrittäjille ja yrittäjyyttä pohtiville. Lisäksi verkkosivuille rakentuu parhaillaan kumppaniosio, josta naisyrittäjät voivat löytää itselleen luotettavia yhteistyökumppaneita sekä palvelun tarjoajia.

 

Ajatuksia yrittäjyydestä

Yrittäjyydessä pelottaa alkuun taloudellinen kannattavuus. Miten hinnoitella oikein ja mistä löytää oikeat yhteistyökumppanit, jotta kassavirtaa alkaa tulla. Onneksi on hyvät verkostot kaikkeen! Alussa vaikeinta tuntuu olevan selkeän suunnan pitäminen ja asioiden priorisointi. Kaikkea siistiä odottaa jatkuvasti kulman takana, mutta aika on hyvin rajallista.

 

Female Founders Suomi 5 vuoden kuluttua

Viiden vuoden kuluttua Female Founders Suomi on varteenotettava peluri yrittäjänaisia tukevana yrityksenä. Jäsenyysmalli on lanseerattu ja yritys on kannattava. Toivon, että siinä vaiheessa olen täysipäiväinen yrittäjä!

 

Arvostan kirjanpitäjässä

Kirjanpitäjässä arvostan selkokielisyyttä sekä asiakaspalvelua. Kun tulee ongelma, haluan, että minulla on yhteyshenkilö sekä puhelinnumero, mihin soittaa. Joskus aikataulut ja asiat ovat kiireellisiä ja kärsimättömänä ihmisenä kaipaan vastauksia heti. Valitsin Mariannan Tilin paitsi suosituksen perusteella, myös siksi, että heidän verkkosivuiltaan oli heti löydettävissä puhelinnumero, mihin soittaa. Sainkin ensihetkestä lähtien nopeaa, ystävällistä ja ihmisläheistä palvelua. Mahtavaa!

 

Anna Pyykkö, Female Founders Suomi